Πάγκαλος: Προαναγγέλλει κλείσιμο 40 οργανισμών

To κλείσιμο 40 οργανισμών που "τον αγνόησαν" μη δίνοντας στοιχεία προανήγγειλε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Βγάζει βιβλίο για το ..."Μαζί τα φάγαμε".

Πάγκαλος: Προαναγγέλλει κλείσιμο 40 οργανισμών
To κλείσιμο 40 οργανισμών που "τον αγνόησαν" μη δίνοντας στοιχεία προανήγγειλε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη ΝΕΤ, ενώ τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παράλληλα, άφησε αιχμές σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο "Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί".

Ο κ. Πάγκαλος συμφώνησε με κ. Ευάγγ. Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον και εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%.

Σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο κ. Πάγκαλος -ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής- προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί. Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. "Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει έχουν κλείσει", τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, είπε πως "πρέπει να περιοριστεί στη συνταγματική έννοια του όρου". Χαρακτηριστικά επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για "τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς". Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως υποστήριξε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα πως το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στις πατρίδες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v