Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μπλόκο Γερουσιαστών στα κεφάλαια προς Ελλάδα

Στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα ζητά το "πάγωμα" της συμμετοχής των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ευρώπη και την Ελλάδα προχωρά ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών

ΗΠΑ: Μπλόκο Γερουσιαστών στα κεφάλαια προς Ελλάδα
Σε νέα πρωτοβουλία προχωρά ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών με στόχο να μπλοκάρουν την συμμετοχή των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η ομάδα των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών με επικεφαλής των Jim DeMint θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να καταψηφίσει οποιαδήποτε στήριξη του ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ορατό μέλλον.

Εάν το νομοσχέδιο επικυρωθεί τότε ενδέχεται να «παγώσει» κάθε αμερικανική συμμετοχή σε χρηματοδοτήσεις του ΔΝΤ προς την Γηραιά Ήπειρο και προς την Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές είχαν επιχειρήσει αρχικά να περάσουν αυτή την πρόταση με τα, ενώ η ροπολογία μίας μη σχετικής νομοθεσίας, η οποία δεν πέρασε στην Γερουσία. Τώρα επανέρχονται με την κατάθεση ανεξάρτητου νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας πως οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίζουν την Ευρώπη.

Την κίνηση φέρονται να στηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Orrin Hatch, David Vitter και John Cornyn, ενώ η βουλευτής Cathy McMorris Rodgers φέρεται να προχωρά σε αντίστοιχη κίνηση για την Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v