Η Allianz κατά της επιβολής haircut για Ελλάδα

Η επιβολή haircut στους κατόχους ελληνικών ομολόγων θα πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων προειδοποιεί o Paul Achleithner της Allianz και ζητά κρατικές εγγυήσεις για να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.

Η Allianz κατά της επιβολής haircut για Ελλάδα
Η επιβολή haircut στους κατόχους ελληνικών ομολόγων θα πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων προειδοποιεί η Allianz και ζητά κρατικές εγγυήσεις για να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.

«Θεωρώ ότι είναι μία βασικά λανθασμένη λύση» δήλωσε ο Paul Achleithner, οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Capital, αποσπάσματα της οποίας κοινοποιεί το πρακτορείο Reuters.

«Δεν είναι όλοι οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί έτοιμοι για ένα haircut και φοβάμαι ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν την Ευρώπη βαθύτερα στην κρίση» δήλωσε.

Επισημαίνεται ότι η Allianz είτε το 2010 1,3 δις. ευρώ τοποθετήσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ο κ. Achleithner δήλωσε παράλληλα, έτοιμος να τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα με την προϋπόθεση όμως, υπάρξουν κρατικές εγγυήσεις έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v