"Ναι" στην κυβέρνηση από 155 βουλευτές

Εξασφάλισε η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού κοινοβουλίου μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη χθες τα ξημερώματα. Παρ' ολίγον μπουρλότο στο κλίμα συναίνεσης από Πάγκαλο. Σήμερα υπουργικό για μεσοπρόθεσμο.

Ναι στην κυβέρνηση από 155 βουλευτές
Εξασφάλισε η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού κοινοβουλίου μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη χθες τα ξημερώματα.

Υπέρ ψήφισαν συνολικά 155 βουλευτές και κατά 143.

Η συνεδρίαση ήταν έντονη και παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, όταν η Ν.Δ. αποχώρησε για λίγο, εξαιτίας της δήλωσης Πάγκαλου ότι πραγματική δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές έγιναν το 1981.

Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει την τελική του μορφή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Παρ' ολίγον "μπουρλότο" στο κλίμα συναίνεσης

Αποχώρησαν από τα έδρανά τους στη Βουλή, λίγο πριν από τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, οι βουλευτές της Ν.Δ., έπειτα από παρεξήγηση που προκάλεσε παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η ένταση προκλήθηκε έπειτα από τη δήλωση του κ. Πάγκαλου ότι το 1981 η χώρα είχε για πρώτη φορά δημοκρατική κυβέρνηση.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα την προσωρινή αποχώρηση της Ν.Δ. από την αίθουσα.

Λίγο αργότερα, και μετά την παρέμβαση ψυχραιμότερων, η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας επέστρεψε στην αίθουσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μια κίνηση την οποία χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι μια στάση ευθύνης από την πλευρά της Ν.Δ.

"Μας πήγε ο κ. Πάγκαλος 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η δημοκρατία γεννήθηκε όταν βγήκε το κόμμα του", εξήγησε σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Αντ. Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v