ΔΣΑ: Προσφυγή για μνημόνιο

Την πρόθεση του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Μνημονίου εξέφρασε με  ανακοίνωση του ο ΔΣΑ, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε οι επίμαχες διατάξεις είναι συνταγματικές.

ΔΣΑ: Προσφυγή για μνημόνιο
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του Μνημονίου προτίθεται να προσφύγει ο ΔΣΑ μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ότι οι επίμαχες διατάξεις είναι συνταγματικές και σύμφωνες με τις διεθνείς συμβάσεις.

Η δημοσίευση της απόφασης εκρεμμεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες σημείο αιχμής στην απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου απετέλεσε το σκεπτικό ότι οι διατάξεις του μνημονίου επιβάλλονται από τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν καθώς και από την ανάγκη αποφυγής της χρεοκοπίας.

"Το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο", σχολιάζει με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.

"Ο ΔΣΑ εκφράζει την λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης την ίδια ώρα ακριβώς που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, τη λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα και την ελπίδα ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες", αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία ο ΔΣΑ εκφράζει την πρόθεσή του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο "επιδιώκοντας την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλω των Ελλήνων πολιτών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v