Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Δεν κινδυνεύουν οι ασφαλιστικές από Ελλάδα

Η έκθεση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία είναι διαχειρίσιμη και δεν θα έχει επιπτώσεις στις αξιολογήσεις τους, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Fitch.

Fitch: Δεν κινδυνεύουν οι ασφαλιστικές από Ελλάδα
Η έκθεση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία είναι διαχειρίσιμη και δεν θα έχει επιπτώσεις στις αξιολογήσεις τους σε περίπτωση μετακύλισης ή αναδιάρθρωσης αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Fitch.

“H άμεση έκθεση του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού τομέα στην Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα οδηγήσει σε αλλαγές των αξιολογήσεων σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή μετακύλιση του ελληνικού χρέυος” δήλωσε ο Harish Gohil, υπεύθυνος της Fitch για τις ασφαλιστικές.

Η Fitch επιθεώρησε τις ασφαλιστικές που είχαν την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα σε σχέση με την κεφαλαιακή τους βάση και διαπίστωσε ότι το τελευταίο έτος η έκθεση στο ελληνικό χρέος έχει μειωθεί σημαντικά ή έχει μηδενιστεί.

Κατά συνέπεια, εκτιμά η Fitch, οι πιθανές απώλειες για τις ασφαλιστικές έχουν μειωθεί και σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαφανιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο