ΔΝΤ:Θετική αντίδραση για ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Θετικά είδε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή. Τι ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ταμείου.

ΔΝΤ:Θετική αντίδραση για ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου
Θετικά είδε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή.

Απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων δημοσιογράφων αναφορικά με την αντίδραση του Ταμείου, η εκπρόσωπος και διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, κ. Caroline Atkinson, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η πρόσφατη ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας από την Ελληνική Βουλή θα ενισχύσει της προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισής της. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που καλωσορίζουμε, το οποίο θα συνεισφέρει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, θα προστατέψει την σταθερότητα του χρηματοοικονομικού τομέα και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα για να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης.

Οι συζητήσεις για την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος συνεχίζονται και ευελπιστούμε πως σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αναθεώρησης από το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την αποδέσμευση της επόμενης δόσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v