Ουγγαρία: Η Ελλάδα δεν έχει θέση στο ευρώ

Λάθος πολιτική απόφαση χαρακτήρισε την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών, Gyorgy Matolcsy, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν ήταν ακόμα έτοιμη για να γίνει μέλος της νομισματικής ένωσης.

Ουγγαρία: Η Ελλάδα δεν έχει θέση στο ευρώ
Οι πιο αδύναμες χώρες της Ε.Ε όπως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει δεκτές στην ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών, Gyorgy Matolcsy, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν ήταν ακόμα έτοιμη για να γίνει μέλος της νομισματικής ένωσης.

"Η Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στην ευρωζώνη. Αυτές είναι σοβαρές δηλώσεις, τις οποίες δεν θα μπορούσα να κάνω λίγες μέρες πιο πριν ως προεδρεύων του Ecofin" σημείωσε ο κ Matolcsy.

"Αλλά πρέπει να συμφωνήσω με αυτούς που υποστηρίζουν, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν μια κακή πολιτική απόφαση" πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ουγγαρία, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα είναι έτοιμη να μπει στην ευρωζώνη το 2018 με 2020, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναγκαστούν κάποιες χώρες να βγουν από το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v