Με μεγάλες προσφορές ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περίοδος των επίσημων εκπτώσεων από αύριο 15 Ιουλίου, με την αγορά σε Αθήνα και Πειραιά να προσκαλεί τους καταναλωτές ίσως στις μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών.

Με μεγάλες προσφορές ξεκινούν οι εκπτώσεις
Ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περίοδος των επίσημων εκπτώσεων από αύριο 15 Ιουλίου (και διαρκεί μέχρι τις 31 Αυγούστου), με την αγορά σε Αθήνα και Πειραιά να προσκαλεί τους καταναλωτές ίσως στις μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών.

"Οι Έλληνες έμποροι από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση και οφείλουμε να σεβόμαστε τον καταναλωτή, να τον προστατεύουμε και να τον ανταμείβουμε, ελπίζοντας ότι μαζί θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, θα αλληλοϋποστηριχτούμε προς όφελος όλων μας και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψει επιτέλους το χαμόγελο στα πρόσωπα εμπόρων και καταναλωτών", επισημαίνει η διοίκηση της ΕΣΕΕ.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την περίοδο των εκπτώσεων για την κάλυψη οικιακών, οικογενειακών και άλλων αναγκών του, να ελέγχει την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιεί την αναγκαία έρευνα για τις αγορές του και να εμπιστεύεται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, που παρέχει κακής ποιότητας εμπορεύματα, χωρίς καμία διασφάλιση και εγγύηση και φυσικά χωρίς αποδείξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές και όχι ελαττωματικά και β’ διαλογής προϊόντα.

3. Οι καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που «προσφέρουν» μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο, αλλά σε «φουσκωμένες» τιμές.

Από την άλλη πλευρά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί τους καταναλωτές να δείξουν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους για τις αγορές τους στις επιχειρήσεις της υπερτοπικής αγοράς.

Όπως επισημαίνει, με πραγματικές ευκαιρίες και άριστης ποιότητας προϊόντα τα καταστήματα του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του ανοίγουν τις πόρτες τους στον καταναλωτή, διασφαλίζοντας το συμφέρον του και προσφέροντας του την ευκαιρία να χαρεί με τις αγορές του και να αποδράσει από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στο σημείο αυτό τονίζεται, ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή στην επισήμανση των αναγκών του, να μην εντυπωσιάζεται από επικοινωνιακού χαρακτήρα δελεαστικές ανακοινώσεις και τυχόν υπέρογκα ποσοστά εκπτώσεων χωρίς να ελέγχει την ποιότητα και την τελική τιμή του προϊόντος, να πραγματοποιεί την αναγκαία έρευνα για τις αγορές του και να εμπιστεύεται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, που παρέχει κακής ποιότητας εμπορεύματα, χωρίς αποδείξεις και εγγυήσεις.

--- Επίσκεψη εκπροσώπων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες 13 Ιουλίου συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη, του Γ.Γ. κ. Γιώργου Καρανίκα και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ. Από την πλευρά της Επιτροπής συμμετείχαν ο κ. Άρης Περουλάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας / Εταιρικής Σχέσης & Δικτύων Πληροφόρησης και η κα Monika Ekstrom Προϊσταμένη Τμήματος Αναφορών για Πολιτικά Θέματα & Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με κοινωνικούς φορείς, με στόχο τη συγκέντρωση προτάσεων, πάνω στις οποίες θα βασιστεί η κατάρτιση του Σχεδίου Εργασίας για το έτος 2012. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΕΕ και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τις δυνατότητες απευθείας προώθησης έργων για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Επίσης, η ΕΣΕΕ επέδωσε υπομνήματα και επιστολές που απεστάλησαν σε αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. όπως:

Yπόμνημα ΕΣΕΕ προς τη Γ/Δ Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών για την ερμηνεία του άρθρου 14 της Οδηγίας Υπηρεσιών που αφορά στο Υπαίθριο Εμπόριο.

Παρατηρήσεις ΕΣΕΕ επί της πρότασης ψηφίσματος του ΕΚ για «Μια πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη λιανική αγορά». Υπόμνημα ΕΣΕΕ στο σχέδιο Πράσινης Βίβλου για το μέλλον του ΦΠΑ.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπέβαλε μια σειρά προτάσεων που αφορούν στο ζήτημα της φορολογίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών, στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς καθώς και στη χρηματοδότηση – ρευστότητα των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε στους αντιπροσώπους της Επιτροπής τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό εμπόριο και ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ΜμεΕ στη χώρα, καθώς και τον πολύ σημαντικό ρόλο τους για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Επίσης, τόνισε ότι η αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής και η μείωση της εθνικής συμμετοχής θα βοηθήσει την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης, ενώ ειδική αναφορά έγινε στον ενεργό θεσμό του «ευρωομολόγου έργων» με την εγγύηση της ΕΤΕπ, το οποίο μπορεί να προσφέρει αναπτυξιακή στήριξη στη χώρα μας.

Για την ΕΣΕΕ, η γνωστοποίηση των θεμάτων του ελληνικού εμπορίου και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι βασική προτεραιότητα στο βαθμό που πλέον το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων σχετικά με την οικονομική πολιτική λαμβάνεται στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v