Smaghi:Πιο ακριβή η πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών

Η πρόταση για συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι καλή στη θεωρία, αλλά πιο δαπανηρή στην πράξη, αναφέρει σε συνέντευξη του στο Foreign Affairs, o αξιωματούχος της ΕΚΤ, Μπίνι Σμάγκι.

Smaghi:Πιο ακριβή η πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών
Η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα μπορεί να κοστίσει τελικά περισσότερο και στους φορολογούμενους και στις κυβερνήσεις, αναφέρει ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Μπίνι Σμάγκι σε συνέντευξη του στο περιοδικό Foreign Affairs.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού τη Δευτέρα, ο κ. Σμάγκι σημειώνει ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, έχουν προτείνει την συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

"Η ιδέα αυτή φαίνεται καλή στη θεωρία. Γιατί οι φορολογούμενοι στην υπόλοιπη Ε.Ε να διασώσουν ανεύθυνες ελληνικές κυβερνήσεις ;" υποστηρίζει ο κ. Σμάγκι.

"Ωστόσο, εν μέσω της κρίσης, ο εξαναγκασμός του ιδιωτικού τομέα να δεχθεί απώλειες, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα βάρη για τους φορολογούμενους" προσθέτει ο κ. Σμάγκι.

Σύμφωνα με τον κ Σμάγκι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή λίγων ιδιωτικών ελληνικών τραπεζών. Μια διαγραφή του χρέους, υπογραμμίζει ο κ. Σμάγκι, θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών.

“Στο τέλος, η Ε.Ε θα πρέπει να διασώσει και τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία. Μια πολύ πιο ακριβή πρόταση" καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v