ΔΝΤ: Η Ε.Ε να δώσει άμεσα λύση για ευρωπεριφέρεια

Την παγκόσμια οικονομία απειλεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη υποστηρίζει το ΔΝΤ, το οποίο καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να λύσουν άμεσα τα προβλήματα των χωρών της ευρωπεριφέρειας.

ΔΝΤ: Η Ε.Ε να δώσει άμεσα λύση για ευρωπεριφέρεια
H κρίση χρέους στην ευρωζώνη θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία και η Ε.Ε πρέπει να πάρει καθοριστικές αποφάσεις για να σταματήσει την μετάσταση της κρίσης, υποστηρίζει το ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ, σε έκθεση που εξέδωσε την Τρίτη για τη δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης, υποστηρίζει ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι σταθερή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά τα ανεπίλυτα προβλήματα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία μπορούν να επεκταθούν και στα υπόλοιπα κράτη και να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία.

"Η κρίση στην περιφέρεια δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί πλήρως" δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Luc Evaraert, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει άμεσα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να καθυστερήσουν να ξεκαθαρίσουν τις διάφορες προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι, τόνισε ο κ. Evaraert, σύμφωνα με τον οποίο ο ρόλος που θα παίξει ο ιδιωτικός τομέας, "αποτελεί μια μεγάλη αβεβαιότητα που πρέπει να επιλυθεί".

"Θα έχει πολύ μεγάλο κόστος όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, η καθυστέρηση της αντιμετώπισης της κρίσης του δημοσίου χρέους" δήλωσε την Τρίτη ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Luc Evaraert.

O κ Evaraert πρότεινε τέλος την αύξηση του κεφαλαίου των €440 δισ. του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και την χρησιμοποίηση του για αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v