Με εγγυήσεις EFSF τα ελληνικά ομόλογα (Bloomberg)

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης μελετούν την εισαγωγή εγγυήσεων για τα ελληνικά ομόλογα, σε περίπτωση χρεοστασίου, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στα κεφάλαια ΕΚΤ, σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις.

Με εγγυήσεις EFSF τα ελληνικά ομόλογα (Bloomberg)
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης μελετούν την εισαγωγή εγγυήσεων για τα ελληνικά ομόλογα, σε περίπτωση χρεοστασίου, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στα έκτακτα κεφάλαια της ΕΚΤ, σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων στο Bloomberg.

Βασικός στόχος είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο βραχεία η όποια περίοδος χρεοστασίου, δήλωσαν αξιωματούχοι, την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. συμμετέχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για να αποφασίσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Η διαδικασία θα είναι να δοθούν εγγυήσεις για τα ελληνικά ομόλογα με ανώτατης αξιολόγησης χρεόγραφα τα οποία θα εκδώσει το ταμείο διασώσεων, European Financial Stability Facility.

Με αυτό τον τρόπο, θα επιλυθεί το πρόβλημα της ΕΚΤ, η οποία δεν θα μπορεί να αποδεχτεί τις υπάρχουσεες εγγυήσεις για περαιτέρω χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σε περίπτωση χρεοκοπίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v