Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Απαλλάχθηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας"

Επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη χθεσινή απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Απαλλάχθηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας
"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του στην αίθουσα, όσο και με το τέλος της εισηγητικής του ομιλίας, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του στοίχημα σε αυτή την υπόθεση, για την οποία δέχθηκε, όπως είπε, σφοδρή κριτική σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά, όπως πρόσθεσε, έδωσε τη μάχη έχοντας στη σκέψη του μόνο τον απλό κόσμο.

Εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v