Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή ιατρικών συλλόγων στην πολιτική ηγεσία

Έκκληση προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας να εξαιρέσει τους ιατρούς από το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, απηύθυναν με σημερινή τους επιστολή οι μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας.

Επιστολή ιατρικών συλλόγων στην πολιτική ηγεσία
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και του βουλευτές απέστειλαν οι μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, με την οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους για το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και ζητώντας την εξαίρεση του από το νόμο περί κλειστών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 51% των ιατρών στα ιατρεία, στα εργαστήρια και στις εταιρείες παροχής ιατρικών υπηρεσιών, θα καταργήσει τις "δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν υπέρ των ασθενών για την άσκηση της ιατρικής, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένας άλλος μηχανισμός που να διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη χώρα μας"

Προσθέτει ακόμα ότι από την ρύθμιση αυτή είναι πολύ πιθανό τα Ασφαλιστικά Ταμεία να επιβαρυνθούν οικονομικά από την περαιτέρω κατάχρηση του συστήματος .

Παράλληλα η επιστολή χαρακτηρίζει "εξαιρετικά ύποπτη" την ιστορία της συγκεκριμένης ρύθμισης, καθώς υπογράφτηκε "λάθρα" από τον κ. Αβραμόπουλο δύο μέρες πριν τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου του 2009, καταργήθηκε λίγες μέρες μετά με "γενναία και ορθολογική απόφαση της τότε Υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου" και προστέθηκε αιφνιδιαστικά εκ νέου στις 21-7-2011, παρά τις υποσχέσεις του κ. Λοβέρδου για εξαίρεση του ιατρικού επαγγέλματος από το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Οι ιατρικοί σύλλογοί καλούν τους βουλευτές να εξαιρέσουν τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρείες από το νόμο περί κλειστών επαγγελμάτων με προεδρικό διάταγμα και να καταψηφίσουν την προσθήκη αυτή που “αιφνιδίασε τους πάντες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v