Σαμαράς: Προτείνει υπουργείο Τουρισμού

Τη δημιουργία ενός "εθνικού συμβολαίου για τον τουρισμό", ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς προτείνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαράς. Οι πέντε προτάσεις της Ν.Δ.

Σαμαράς: Προτείνει υπουργείο Τουρισμού
Τη δημιουργία ενός "εθνικού συμβολαίου για τον τουρισμό", ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς προτείνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες για τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα και απαιτείται κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση "έκτακτων καταστάσεων, που εδώ και αρκετούς μήνες υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού".

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει:

1. Ίδρυση Αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.

Είναι αδιανόητο ο τουρισμός, που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας μας, να αντιμετωπίζεται με την απαξίωση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

2. Δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

3.Καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.

4. Εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό.

5. Μείωση της γραφειοκρατίας.

Ώστε οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες όσων ασχολούνται με τους διάφορους τομείς του τουρισμού να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως απαιτεί η ίδια η φύση και το αντικείμενό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v