Αύξηση 3% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο

Αύξηση κατά 3% σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο, δίνοντας μικρή ανάσα στον προϋπολογισμό, που εξακολουθεί όμως να καταγράφει σημαντικές αστοχίες έναντι των στόχων.

Αύξηση 3% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο
Αύξηση κατά 3% σημείωσαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο, δίνοντας μικρή ανάσα στον προϋπολογισμό, ο οποίος εξακολουθεί βέβαια να καταγράφει σημαντικές αστοχίες έναντι των στόχων.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του Ιουλίου ξεπέρασαν κατά τι τα 5 δισ. ευρώ, έναντι καθαρών εισπράξεων ύψους 4,875 δισ. ευρώ τον περυσινό Ιούλιο. Στην αύξηση των καθαρών εσόδων έβαλαν το …χεράκι τους και οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες να αναβάλλουν τις επιστροφές φόρων των τελευταίων δύο ημερών του Ιουλίου για τις αρχές Αυγούστου.

Παρά την ανάσα του Ιουλίου, το πρόβλημα για τον προϋπολογισμό παραμένει. Τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού για το εξάμηνο δείχνουν σωρρευτική μείωση των καθαρών εσόδων κατά 8,3% έναντι ετήσιου στόχου αύξησης κατά 8,5%, γεγονός που ανεβάζει την υστέρηση εσόδων σε περισσότερα από 3 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι οι αποκλίσεις θα καλυφθούν τους επόμενους μήνες με την απόδοση των πρόσθετων μέτρων του μεσοπρόθεσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v