ΔΕΗ: Σε δόσεις των 50 ευρώ η παρακράτηση μισθού

Σε δόσεις των 50 ευρώ μηνιαίως, θα γίνουν οι παρακρατήσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, για τις μέρες που απέργησαν τον Ιούνιο.

ΔΕΗ: Σε δόσεις των 50 ευρώ η παρακράτηση μισθού
Σε δόσεις των 50 ευρώ μηνιαίως, θα γίνουν οι παρακρατήσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, για τις μέρες που απέργησαν τον Ιούνιο. Τη ρύθμιση αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της 26 Ιουλίου. Αποτελεί δε, μία ακόμη παραχώρηση προς την ηγεσία του συνδικάτου, καθώς όπως γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, το ποσοστό των απεργών ήταν σχετικά μικρό. Απλώς η ΓΕΝΟΠ φρόντιζε να συμμετέχουν στην απεργία εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να σταματά η παραγωγή στα εργοστάσιά της με τις γνωστές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία.

Ωστόσο, εκτός από το "δώρο" που καθιστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, τις πλέον ανέξοδες για τους συμμετέχοντες, σε αντίθεση με τους "κοινούς εργαζόμενους", η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει τα δώρα της προς το συνδικάτο.

Το επόμενο, είναι η συνέχιση της παραχώρησης προς τη συνδικαλιστική οργάνωση για χρήση, δύο ορόφων του κτιρίου επί της οδού Βερανζέρου 57. Σχετική απόφαση έλαβε το δ.σ. της ΔΕΗ στην τελευταία προ των διακοπών συνεδρίαση στις 4 Αυγούστου, ενώ ως γνωστόν και το κεντρικό πολυόροφο κτίριο των γραφείων της ΓΕΝΟΠ, επί της οδού Στουρνάρη, και αυτό ανήκει στη ΔΕΗ και παραχωρείται στη ΓΕΝΟΠ δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v