Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα λαβράκια έβγαλε το ΣΔΟΕ

Στα άδυτα των τραπεζικών λογαριασμών 2.000 μεγαλοκαταθετών έχει εισβάλει το ΣΔΟΕ και τα λαβράκια που εντόπισαν έκαναν τους ελεγκτές να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Οι γιατροί, ο κομμωτής και ο αστρολόγος.

Νέα λαβράκια έβγαλε το ΣΔΟΕ
Στα άδυτα των τραπεζικών λογαριασμών 2.000 μεγαλοκαταθετών έχει εισβάλει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τα λαβράκια απόκρυψης εισοδημάτων που έχουν εντοπιστεί έκαναν τους ελεγκτές να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Στην κορυφή της λίστας των μεγαλοκαταθετών, οι οποίοι έχουν πιαστεί ήδη στα δίχτυα του πόθεν έσχες γιατί οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους παραπάνω από παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, βρίσκονται έξι γιατροί που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δήλωσαν εισόδημα 6,2 εκατ. ευρώ και στις καταθέσεις τους βρέθηκαν κρυμμένα 11 εκατ. ευρώ, ένας αστρολόγος, ο οποίος, ενώ είχε τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 4 εκατ. ευρώ, δεν είχε δηλώσει ούτε 1 ευρώ στην εφορία, κι ένας κομμωτής που είχε άνοιγμα δήλωσης - κατάθεσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Μία τεχνική εταιρία δεν είχε δηλώσει έσοδα 16 εκατ. ευρώ, ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ βρέθηκε με 35 εκατ. ευρώ καταθέσεις, τις οποίες δεν μπορεί να δικαιολογήσει, κι ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο με έδρα νησί του Ιονίου είχε αδήλωτα εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ.

Από τους έξι γιατρούς που εντοπίστηκαν, οι δύο έχουν ήδη συμβιβαστεί με την εφορία για να γλιτώσουν ποινικές διώξεις. Για το σύνολο δε των φορολογουμένων που βρέθηκαν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους έχουν συνταχθεί από το ΣΔΟΕ εκθέσεις ελέγχου που έχουν αποσταλεί στις εφορίες για τα περαιτέρω.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Σε συνεργασία με μεγάλη ελληνική τράπεζα, η οποία προχωρά στη δημιουργία ειδικής διεύθυνσης, θα έχει on line διασύνδεση με τους λογαριασμούς που θεωρεί σκόπιμο να ανοίξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v