Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΚΑ:Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη ΑΠΕ

"Το θέμα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης", δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

ΥΠΕΚΑ:Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη ΑΠΕ
"Το θέμα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, είτε αφορά στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε:

"Σήμερα, έγινε, εδώ, στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη στρατηγική μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα “Ήλιος”, που αφορά στην εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας, μετά την κατασκευή μεγάλων εγκαταστάσεων σε συνεργασία με άλλες χώρες. Ξέρετε ότι, χθες, συζητήσαμε το θέμα αυτό με τη Γερμανία. Επίσης, συζητήσαμε και άλλα σχέδια που έχουν να κάνουν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, το θέμα της ανάπτυξης των Ανανέωσιμων Πηγών Ενέργειας είναι κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, είτε αφορά στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας, είτε αφορά σε αιολικά πάρκα, είτε σε γεωθερμία.

Είναι ζητήματα τα οποία ευνοούν την ελληνική οικονομία, ευνοούν τον καταναλωτή, ευνοούν τη μέση ελληνική οικογένεια και βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, δημιουργούν πλούτο και, πάνω απ’ όλα, θέσεις εργασίας.

Για όλα αυτά τα ζητήματα συζητήσαμε σήμερα. Προχωρούμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενέργειες που χρηματοδοτούνται αυτά τα θέματα και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τραπεζική χρηματοδότηση στο δίκτυο μεταφοράς προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε:

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από τη γερμανική πλευρά για τέτοιου είδους επενδύσεις. Το ζήτημα της χρηματοδότησης είναι κεντρικό. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει συζητήσεις και με ξένες τράπεζες. Είναι γνωστή η δυσκολία και η έλλειψη ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή ξένων επενδυτών και ξένων τραπεζών, δίπλα σε Έλληνες επενδυτές και ελληνικές τράπεζες, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα τέτοιων σχημάτων.

Αυτά είναι σχέδια με ορίζοντα εικοσαετίας και εικοσιπενταετίας, με πολύ μεγάλη απόδοση, άρα εγγυώνται στον επενδυτή ικανοποιητική απόδοση και αυτό προσελκύει και χρηματοδότηση από τράπεζες, παρά το γεγονός ότι, πράγματι, είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Όμως, ακριβώς αυτή η συγκυρία θα παρουσιάσει παρόμοια projects".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v