Μέρκελ, Ρομπάι αποκλείουν έξοδο Ελλάδας από ευρώ

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ απέκλεισαν με δηλώσεις τους τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μέρκελ, Ρομπάι αποκλείουν έξοδο Ελλάδας από ευρώ
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ απέκλεισαν με δηλώσεις τους τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν σκέφτεται την πιθανότητα εξόδου κάποιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια επικίνδυνη "μετάσταση" στις ευρωπαϊκές αγορές.

"Από τεχνική και νομική άποψη δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα. Αλλά δεν σκέφτομαι αυτή την πιθανότητα γιατί θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια επικίνδυνη μετάσταση, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει το νομισματικό μας σύστημα", δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Την έξοδο της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας από την ζώνη του ευρώ απέκλεισε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ερωτηθείς από φλαμανδόφωνο ραδιοσταθμό αν αποκλείει την έξοδο από τη νομισματική ένωση χωρών που βρίσκονται σε κρίση, απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως "αυτό θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσο λύσεις".

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, η κυρία Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ότι σε περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά - συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v