Βενιζέλος: Πώς θα καλυφθεί ο στόχος

Διαδικασίες εξπρές για την κάλυψη του στόχου εξασφάλισης εσόδων 1,7 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ως το τέλος του μήνα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Βενιζέλος: Πώς θα καλυφθεί ο στόχος
Διαδικασίες εξπρές για την κάλυψη του στόχου εξασφάλισης εσόδων 1,7 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ως το τέλος του μήνα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών της Βουλής, εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, και τους συναρμόδιους υπουργούς, σειρά από πρωτοβουλίες με τις οποίες επιταχύνεται και καθίσταται αποτελεσματικότερη και αμεσότερη, η εφαρμογή όλης της δέσμης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ειδικότερα για τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε ότι δρομολογούνται οι εξής ενέργειες:

- Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, θα μεταφερθούν όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
- Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση της άδειας λειτουργίας του ΟΠΑΠ, και η χορήγηση νέας άδειας για τα παιχνίδια με ηλεκτρονικά μηχανήματα, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων και η δημοπρασία συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας.
- Ακολουθεί η τιτλοποίηση ακινήτων του δημοσίου

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας σε νέες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα με περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην ολοκλήρωση του ανοίγματος της αγοράς εργασίας και των επαγγελμάτων, και σε αλλαγές στο Δημόσιο, την φορολογική και δημοσιονομική διοίκηση και την Δικαιοσύνη.

«Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι μόνο δημοσιονομικό -καταλήγει να είναι τόσο οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα. Είναι πρώτιστος πρόβλημα διαρθρωτικό, πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, πρόβλημα δομών και νοοτροπιών, στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία.» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι υπάρχει μια αδυσώπητη σύγκρουση μεταξύ παραοικονομίας και επίσημης οικονομίας, παραπολιτικής και επίσημης πολιτικής, παρακοινωνίας και κοινωνίας των πολιτών, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και δεν ωρίμασε.

Σημείωσε δε ότι το καθαρό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι η Ελλάδα σέβεται τις υποχρεώσεις της και τις εφαρμόζει χωρίς καμία παρέκκλιση. «Όλες οι ψηφισμένες διατάξεις, όλα τα ισχύοντα και ψηφισμένα από τη Βουλή των Ελλήνων μέτρα για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, την περικοπή των δημοσίων δαπανών, τη δραστική βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, και ιδίως της φορολογικής και δημοσιονομικής διοίκησης, θα εκτελεστούν χωρίς καμία παρέκκλιση. Αυτό δε, αφορά πρωτίστως τις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές. Στις διαρθρωτικές αλλαγές παίζεται το παιχνίδι του μέλλοντος της χώρας μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v