Μέτρα - εξπρές μετά το τελεσίγραφο

Διευρύνει εργασιακή εφεδρεία, ανοίγει τώρα τα κλειστά επαγγέλματα η κυβέρνηση. Ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς "προσωπική διαφορά".Άμεσα οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις. Ανοιχτό ενδεχόμενο απολύσεων- ΌΛΗ η δήλωση Βενιζέλου.

Μέτρα - εξπρές μετά το τελεσίγραφο
Σε άμεση ενεργοποίηση και διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας προχωρά η κυβέρνηση, με τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Η επιτάχυνση και διεύρυνση των κυβερνητικών μέτρων για περικοπή των δαπανών στο δημόσιο κατέστη αναγκαία μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με αίτημα των αξιωματούχων για άμεση ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.      

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, ανέφερε: "Το μισθολόγιο ταυτίζεται με το νέο βαθμολόγιο. Πρέπει να σπάσουμε ένα φαύλο κύκλο. Χρόνιες αδικίες και ανισότητες πρέπει να τελειώσουν. Το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι πραγματικά ενιαίο.

Οποιος έχει θέσει ευθύνης και φέρνει αποτέλεσμα θα αμείβεται με μπόνους, ένα πριμ παραγωγικότητας. Δεν θα προχωρήσει γενικευμένα η «προσωπική διαφορά». Η μόνη επιπλέον αμοιβή θα είναι από την παραγωγικότητα".

Αν κάπου υπάρχουν ελλείψεις και κάπου αλλού πλεονάσματα προσωπικού τότε θα γίνονται μετακινήσεις, τόνισε ο υπουργός.

Προχωράμε τις αναγκαίες τομές για να προχωρήσει η επιχειρησιακή σύμβαση, υπογράμμισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών".

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οποιος φορέας δεν δηλώνει τις δαπάνες του στο Μητρώο Ανάληψης υποχρεώσεων δεν θα επιχορηγείται από το κράτος.

Σημείωσε μάλιστα ότι όλες οι αλλαγές θα περάσουν σε ένα νομοσχέδιο-σκούπα για τα διαρθρωτικά μέτρα τον οποίο θα στηρίξει όλη η κυβέρνηση.


Άμεσα το άνοιγμα των επαγγελμάτων

Θα κλείσουμε όλα τα κενά που υπάρχουν στο άνοιγμα των επαγγελμάτων. Θα γίνουν πρωτοβουλίες από όλα τα υπουργεία που πρέπει να δράσουν, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

"Οπου υπάρχουν νομοθετημένες προθεσμίες μακρινές, αυτές έρχονται τώρα. Δεν θα ισχύσουν προθεσμίες που φτάνουν μέχρι το 2013", συμπλήρωσε ο υπουργός.


Σε τρεις εβδομάδες το φορολογικό ν/σ\

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, σημείωσε: "Είναι γόνιμος ο διάλογος για το φορολογικό και τώρα είμαστε στη φάση της κατάρτισης του νομοσχεδίου. Θέλουμε να αρθούν οι αδικίες.

Πριν δούμε τα θέματα των φορολογικών συντελεστών, προηγουμένως θα λύσουμε τα θέματα φορολογικής συνείδησης και θα πρέπει να καταφέρουμε να εισπράξουμε τους αναλογούντες φόρους", εξήγησε, προσθέτοντας ότι το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί σε τρεις εβδομάδες.


Στη διυπουργική οι αποκρατικοποιήσεις

Πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων με ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, άδειες ΟΠΑΠ, επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ και επέκταση της σύμβασης για το Ελ. Βενιζέλος, νέα παραχώρηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας αλλά και πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων του δημοσίου, θέτει σε ταχεία εφαρμογή η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζελος, τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, με αυριανή απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, θα μεταφερθούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος άντλησης εσόδων ύψους 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011.

***Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη, "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v