Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Πρέπει να σώσουμε το ευρώ

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ευρωζώνης. Τόνισε πως δεν θα επιτρέψει κατάρρευση του ευρώ και κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Merkel: Πρέπει να σώσουμε το ευρώ
Η Γερμανίδα καγκελάριος, αν και δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ευρωζώνης, διαβεβαίωσε πως το Βερολίνο δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάρρευση του ευρώ, γιατί θα οδηγήσει και στην κατάρρευση της Ενωμένης Ευρώπης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κατάρρευση του ευρώ», δήλωσε η κ. Angela Merkel και συμπλήρωσε: «Το ευρώ είναι η εγγύηση της Ενωμένης Ευρώπης. Εάν καταρρεύσει το ευρώ, καταρρέει και η Ευρώπη». Σπεύδοντας, ωστόσο, να απαντήσει στις εγχώριες ενστάσεις, η κ. Merkel ανέφερε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών επέτρεψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να επενδύσει και να είναι διαφανής», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το ευρωομολόγο δεν είναι η σωστή λύση για την κρίση, επέμεινε η κ. Merkel, δηλώνοντας ότι είναι πεπεισμένη πως η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με θεμελιώδη αναθεώρηση του τρόπου άσκησης πολιτικής για τις επόμενες δεκαετίες. «Η επίλυση της κρίσης είναι ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι. Η λύση δεν βρίσκεται σε δραστικά βήματα όπως η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων των τραπεζών ή το ευρωομολόγο», δήλωσε η καγκελάριος.

Ως προς τη γερμανική οικονομία, η κ. Merkel ανέφερε ότι δεν βλέπει κίνδυνο ύφεσης, αν και επισήμανε πως η Γερμανία έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει ώστε να πετύχει μείωση του χρέους κάτω από το 60% του ΑΕΠ, που είναι και το πλαφόν το οποίο θέτει η Ε.Ε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v