Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκου Αθανασιάδη, κυρίας Πέμυς Ζούνη και του κ. Θανάση Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας.

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκου Αθανασιάδη, κυρίας Πέμυς Ζούνη και του κ. Θανάση Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

 Να σημειωθεί ότι τόσο η κυρία Ζούνη όσο και ο κ. Οικονόμου με παρέμβαση ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους. Αναλυτικά,

- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη – ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση – ψήφισαν 186 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 17 και 7 παρών.

- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κας Ζούνη – εναντίον της οποίας είχε προσφύγει η εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)– όταν ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας. Η κυριά Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της παρά το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ έχει ήδη παραιτηθεί από την προσφυγή. Κατά ψήφισαν 50 και 7 παρών.

- Για την άρση της ασυλίας του κ. Θανάση Οικονόμου – ο οποίος κατηγορείται για παράβαση υγειονομικής διάταξης σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα (περισσότερα τραπεζοκαθίσματα από τα προβλεπόμενα) ψήφισαν 186 βουλευτές. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Κατά της άρσης ψήφισαν 17 και 7 παρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v