Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφυλακίστηκαν οι υπεύθυνοι της Ακρόπολις

Αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής  Ακρόπολις, κ. Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης καθώς και ο Γ. Αποστολίδης, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Αποφυλακίστηκαν οι υπεύθυνοι της Ακρόπολις
Αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2740/2011) οι υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις κ. Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης καθώς και ο Γ. Αποστολίδης οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Το Συμβούλιο Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή τους λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης και τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Οι τρείς αποφυλακισθέντες στις 21 Νοεμβρίου θα καθίσουν με 12 ακόμη άτομα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου προκειμένου να δικαστούν για την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι τέως πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων, λογιστές, εκπρόσωποι της JP Morgan καθώς και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος. Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν απάτη κατά συναυτουργία, άμεση και απλή συνέργεια σε απάτη, απιστία παρά τη υπηρεσία, υπόθαλψη εγκληματία, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v