Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Γίνονται κάποια βήματα από την Αθήνα

Η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα δείχνει πως γίνονται βήματα, δηλώνει η κ. Merkel. Επισημαίνει πως δεν υπάρχει μηχανισμός για χρεοκοπία στην ΟΝΕ και επισημαίνει στην ελληνική κυβέρνηση τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Merkel: Γίνονται κάποια βήματα από την Αθήνα
"Η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα δείχνει ότι η Αθήνα έχει πραγματοποιήσει κάποια απαραίτητα βήματα», δηλώνει η κ. Angela Merkel, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «με όλα όσα ακούμε από την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει τώρα όσα ήταν στην ατζέντα".

"Γενικά δεν υπάρχουν ταμπού για σκληρή πολιτική. Είμαι όμως μία κυβέρνηση και πρέπει βεβαίως να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τη διαδικασία που θέλουμε να σχεδιάσουμε", δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.

Ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης, η κ. Merkel δήλωσε: "Δεν έχουμε προς το παρόν τέτοιον μηχανισμό (ελεγχόμενης χρεοκοπίας) και γι' αυτό πρέπει να ισχύσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)" που περιλαμβάνει αυτό το ενδεχόμενο.

"Πρέπει να αποφευχθεί μία ανεξέλεγκτη διαδικασία στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τρόικα", δηλωνει η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει εκφράσει "ξεκάθαρα στις ελληνικές αρχές πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση".

Επισημαίνεται ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Philip Roesler, επικεφαλής του FDP, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, δήλωσε ότι η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ "δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού". Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς, η κ. Merkel κάλεσε άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λεγόμενά τους ως προς την κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως ήδη είναι πολύ μεγάλη η αστάθεια στις κεφαλαιαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v