ICTS: Ενδιαφέρον εξαγοράς ελληνικών λιμανιών

Προσφορά για την εξαγορά των δύο κυριότερων λιμανιών της Ελλάδας θα καταθέσει η International Container με έδρα στις Φιλιππίνες όταν η ελληνική κυβέρνηση ξεκινήσει την διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων.

ICTS: Ενδιαφέρον εξαγοράς ελληνικών λιμανιών
Προσφορά για την εξαγορά των δύο κυριότερων λιμανιών της Ελλάδας θα καταθέσει η International Container με έδρα στις Φιλιππίνες, όταν η ελληνική κυβέρνηση ξεκινήσει την διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της ICTS, επισημαίνοντας πως η εταιρεία του έχει προβλέψει 500 εκατ. δολ. για εξαγορές, στις οποίες τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι οι βασικές προτεραιότητες.

"Περιμένουμε για τα δύο βασικά λιμάνια της Ελλάδας" δήλωσε ο Enrique Razon και συμπλήρωσε «Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πολλές πιέσεις να τα πουλήσει, ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Razon διευκρίνισε πως η εταιρεία του είναι σε θέση να αναπτύξει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολ. για εξαγορές. «Έχουμε συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια τα τελευταία δύο χρόνια… έτσι κοιτάμε για ευκαιρίες και εάν υπάρξει μία ακόμη οικονομική επιβράδυνση, που είναι πιθανό σε αυτό το σημείο, τότε θα υπάρξουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε αυτά τα κεφάλαια»

Η ICT, έχει ξεκινήσει σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Αργεντινή, το Μεξικό και την Κολομβία. Πρόσφατα όμως, έχασε την μάχη για τον έλεγχο της εταιρείας διαχείρισης λιμένων Portek από την ιαπωνική Mitsui.

Ως προς τα ελληνικά λιμάνια, ο Razon αναφέρει πως είναι μία ελκυστική τοποθέτηση γιατί μπορούν να παρέχουν έναν ακόμη καταλύτη ανάπτυξης όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει από το σημερινό τέλμα. «Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε θα πάμε σε ύφεση, όταν όμως βγουν από αυτό, θα ξεκινούν από πολύ χαμηλή βάση και με πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης, μεγαλύτερο από τα ευρωπαϊκά επίπεδα» εξηγεί ο κ. Razon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v