ΕΣΕΕ: Ζητά συνάντηση με τον Ι. Ραγκούση

Με αφορμή τη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, με μοναδικό αίτημα την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον αρμόδιο Υπουργό.

ΕΣΕΕ: Ζητά συνάντηση με τον Ι. Ραγκούση
Με αφορμή τη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Ραγκούση, με μοναδικό αίτημα την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον αρμόδιο Υπουργό.

Πιο συγκεκριμένα:

«…Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον στο οποίο έρχεται να προστεθεί και η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Η ΕΣΕΕ πιστεύει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, ότι η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός μιας υπεράριθμης επαγγελματικής δραστηριότητας δεν θα έβρισκε κανένα επαγγελματία ιδιοκτήτη ταξί να διαφωνεί, αλλά να επιδιώξει τη συμμετοχή του στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως τονίζοντας ότι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η ολιγοπώλησή της και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε στρεβλή βάση με τη συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν αποτελούν το πρόβλημα, αντίθετα είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εάν αντιμετωπιστούν δίκαια και σωστά.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις και τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στις εμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια κοινή συνάντηση μαζί σας στην οποία θα συμμετέχει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και το ΣΑΤΑ, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί σε μια λύση που θα είναι κοινά αποδεκτή, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ μας.

Αναμένουμε την άμεση θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα από τη δική μου πλευρά να δώσω τη στήριξή μου στους συναδέλφους μας ιδιοκτήτες ταξί. Ευελπιστώ ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον, η αντιμετώπιση των αιτημάτων του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβει χώρα με όρους διαβούλευσης και όχι κοινωνικού αυτοματισμού. Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να κατανοήσει – και αυτό να μεταφέρει και στην Τρόικα – ότι κάθε νομοθετική παρέμβαση οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς. Οι οδηγοί ταξί παλεύουν για την επαγγελματική τους επιβίωση και για το μέλλον των οικογενειών τους. Γι’ αυτό το λόγο και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ως Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είμαι στη διάθεση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για μία συνάντηση στην οποία θα συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και η αγορά εν γένει σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v