Rehn: Δραματικό το κόστος ελληνικής χρεοκοπίας

Σαφή προειδοποίηση για το «δραματικό κόστος» της ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο Olli Rehn.

Rehn: Δραματικό το κόστος ελληνικής χρεοκοπίας
Σαφή προειδοποίηση για το «δραματικό κόστος» της ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο Olli Rehn μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Θέλω να πω κάτι σε όσους λένε ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Διαφωνώ κάθετα. Δεν θα ήταν καλύτερα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την ευρωζώνη» δήλωσε μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συμπλήρωσε: «Όπως και να το δει κανείς, είναι απολύτως βέβαιο ότι χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα επιφέρει δραματικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη και τους διεθνείς μας εταίρους»

Ο κ. Rehn αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ευρωομολόγου, δεδομένου ότι λίγο νωρίτερα, ο Jose Manuel Barroso δήλωσε πως σύντομα θα παρουσιαστούν οι σχετικές προτάσεις της Κομισιόν.
«Το ευρωομόλογο, σε οποιαδήποτε μορφή, θα πρέπει να συνοδεύεται από ενίσχυση της δημοσιονομικής εποπτείας» δήλωσε ο κ. Rehn επισημαίνοντας πως «η πραγματική οικονομία ήδη δέχεται πιέσεις από τις συνθήκες που απορρέουν από την κρίση κρατικού χρέους»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v