Noyer: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer. Τι είπε για προσφορά δολαρίων από κεντρικές τράπεζες.

Noyer: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει
Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer, μεταδίδει το Reuters.

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε, οι γαλλικές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια για να διαχειριστούν κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα κάλεσε την EBA να επιβάλλει κοινές λογιστικές πρακτικές για την καταγραφή των απομείωσεων από τα ελληνικά ομόλογα.

Όσον αφορά την κίνηση των μεγάλων κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών να προσφέρουν δολάρια στις εμπορικές τράπεζες σε τρίμηνα δάνεια, σημείωσε ότι θα δώσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες χρόνο να ισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους.

"Όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των γαλλικών, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις δραστηριότητες τους σε δολάρια. Πρέπει να μαζέψουν τους ισολογισμούς τους, χωρίς να προσβάλλουν τις βασικές πηγές εσόδων, όπως τα εξαγωγικά δάνεια" ανέφερε ο κ. Noyer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v