Επιτάχυνση των αποφάσεων για φορολογικά θέματα

Η επιτάχυνση έκδοσης αποφάσεων στις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη.

Επιτάχυνση των αποφάσεων για φορολογικά θέματα
Η επιτάχυνση έκδοσης αποφάσεων στις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις, προκειμένου να αυξηθεί η εισροή χρημάτων στα ταμεία του Δημοσίου, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου και των διοικητικών δικαστών.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εν γένει επιτάχυνση έκδοσης των αποφάσεων από τα Διοικητικά Δικαστήρια, ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης εστίασε στις εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις.

Από την πλευρά τους οι δικαστές ζήτησαν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου το Δημόσιο να μην ασκεί αναιρέσεις σε υποθέσεις που επί της ουσίας έχουν επιλυθεί με τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ.

Οι ίδιοι πρότειναν το Δημόσιο να παραιτηθεί από τις εκκρεμείς υποθέσεις που τα νομικά τους ζητήματα έχουν λυθεί από το ΣτΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εκανε καταρχήν δεκτό το αίτημα των δικαστών σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v