Άρειος Πάγος: Διαταγή επαναπρόσληψης υπαλλήλου

Απολύθηκε λόγω της υβριστικής και ιδιότροπης συμπεριφοράς της εργοδότριάς του και ως εκ τούτου ο Άρειος Πάγος που έκρινε την απόλυσή του παράνομη και καταχρηστική, διέταξε την επαναπρόσληψή του.

Άρειος Πάγος: Διαταγή επαναπρόσληψης υπαλλήλου
Απολύθηκε λόγω της υβριστικής και ιδιότροπης συμπεριφοράς της εργοδότριάς του και ως εκ τούτου ο Άρειος Πάγος που έκρινε την απόλυσή του παράνομη και καταχρηστική, διέταξε την επαναπρόσληψή του και του επιδίκασε και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Ο λόγος για έναν οδηγό ο οποίος προσελήφθη τον Οκτώβριο του 2008 με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων σε γνωστή ελληνική καπνοβιομηχανία.

Αρχικά ο υπάλληλος εργαζόταν ως οδηγός του βασικού μετόχου της εταιρείας. Μετά τον θάνατο του τελευταίου ο οδηγός εξυπηρετούσε την χήρα του θανόντος και την κόρη του. Μετά από μια παρεξήγηση που έγινε η εργοδότρια εξύβρισε τον οδηγό και εν συνεχεία τον απέλυσε ακολουθώντας όλες τις νόμιμες δοκιμασίες.

Ωστόσο ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόλυση έγινε «με εμπαθή ελατήρια» και συνεπώς είναι παράνομη και καταχρηστική.

Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας καθώς και 1.300 ευρώ χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την επαναπρόσληψή του, διαφορετικά ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα υποχρεωθεί να του καταβάλει μηνιαίως χρηματική ποινή 500 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί φυλάκιση δέκα ημερών για κάθε μήνα που θα αρνείται την επαναπρόσληψή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v