Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ISDA: Η μη καταβολή μισθών δεν πυροδοτεί τα CDS

Τα CDS δεν θα πυροδοτηθούν ακόμα και αν το ελληνικό κράτος δεν καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ανέφερε την Τρίτη αξιωματούχος της ΙSDA, της αρχής που αποφασίζει αν έχει προκληθεί κάποιο πιστωτικό γεγονός

ISDA: Η μη καταβολή μισθών δεν πυροδοτεί τα CDS
αδυναμία του ελληνικού κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις δεν θα πυροδοτήσει τα CDS, ανέφερε την Τρίτη αξιωματούχος της ISDA, της αρχής που αποφασίζει για το αν έχει προκληθεί κάποιο πιστωτικό γεγονός.

"Tα CDS καλύπτουν τις υποχρεώσεις που ορίζονται ως υποχρεώσεις χρέους, δηλαδή τα δάνεια και τα ομόλογα" σημείωσε ο David Green σε συνέντευξη του στο Reuters.

"Αν τα ομόλογα και τα δάνεια τους διατηρούν την ισχύ τους, ακόμα και αν σταματήσουν να πληρώνουν μισθούς για δασκάλους και αστυνομικούς, παρόλο που κάτι τέτοιο αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη δεν πυροδοτεί τα CDS" τόνισε ο κ. Green.

Όσον αφορά το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, το PSI, ο κ. Green ανέφερε ότι αν η ανταλλαγή είναι εθελοντική και οι όροι αφορούν όλους τους κατόχους ομολόγων, τότε ακόμα και αν "υπάρξουν κάποιες πιέσεις στο παρασκήνιο", δεν θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση η αρχή είναι αυτή που θα αποφασίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v