Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: "Πραγματικά άσχημα" η Ελλάδα στο Q2

"Πραγματικά άσχημα" χαρακτηρίζει τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας για το Q2 εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ. Βλέπει "τρύπα" 4,6 δισ. στο έλλειμμα και διαβεβαιώνει ότι τα συμφωνηθέντα 120 μέτρα θα εφαρμοστούν.

ΔΝΤ: Πραγματικά άσχημα η Ελλάδα στο Q2
"Πραγματικά άσχημα" χαρακτηρίζει τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ, ενώ και για το τρίτο τρίμηνο οι ενδείξεις, όπως αναφέρεται, δεν βελτιώνονται.

Η έκθεση, η οποία, σύμφωνα με τη "Wall Street Journal" που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones, παρουσιάστηκε στη διοίκηση του οργανισμού, επισημαίνει ακόμη ότι στην Ελλάδα λείπουν 4,6 δισ. ευρώ για να πιάσει τον στόχο του ελλείμματος. "Για το 2012, υπάρχει τρύπα ίση περίπου με το 2% του ΑΕΠ", αναφέρεται συγκεκριμένα.
 
Για το σύνολο του 2011 το ΔΝΤ "βλέπει" συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5,5% και για το 2012 κατά 2,5%. Η έκθεση αναφέρεται στα 120 μέτρα που συμφωνήθηκαν για τα πακέτα των δανείων: "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα τεθούν σε εφαρμογή". Παρά τη διαβεβαίωση αυτή, ωστόσο, στην έκθεση τονίζεται ότι αντιμετωπίζονται περιορισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης στην εφαρμογή ορισμένων από τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, αναφέρεται πως η ρευστότητα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη και ότι οι ελληνικές τράπεζες αναγκάζονται να καταφύγουν στην ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v