Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allianz: Πρότεινε μηχανισμό ασφάλισης του χρέους

Την δημιουργία μηχανισμού ασφάλισης του χρέους πρότεινε από το βήμα του συνεδρίου capital + vision, που διοργάνωσε το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Dr. Michael Heise, Chief Economist του Allianz.

Allianz: Πρότεινε μηχανισμό ασφάλισης του χρέους
Την δημιουργία μηχανισμού ασφάλισης του χρέους πρότεινε από το βήμα του συνεδρίου capital + vision, που διοργάνωσε το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Dr. Michael Heise, Chief Economist του Allianz Group.

Όπως αναφέρει το Next Deal ο κ. Michael Heise ανέφερε ότι πρέπει δημιουργηθεί μία είδους εγγύηση στα επίπεδα του 30% της τιμής των ομολόγων η οποία εξασφαλίζει με το αντίστοιχο βέβαια ασφαλιστικό κόστος των αγοραστή. Πρόκειται για ασφαλιστικό προιόν που θα λειτουργεί όπως τόνισε με μηχανισμό αντίστοιχο αυτού που προτείνεται για το ευρωομόλογο

Ο Dr. Michael Heise αναφέρθηκε σε πέντε βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Το πρώτο αφορά στην στήριξη της Ελλάδας αλλά και στην ενίσχυση των προσπαθειών από την χώρα μας για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που εκτός των άλλων πρέπει να έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το δεύτερο είναι η θέσπιση ενός πιο ευέλικτου EFSF.

Το τρίτο αφορά στην προάσπιση των άλλων οικονομιών από ένα ντόμινο που θα προκαλέσει η ελληνική κρίση, το τέταρτο την επίσπευση της εφαρμογής των αποφάσεων που έχουν λάβει οι χώρες του ευρώ και το πέμπτο την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να ενισχυθεί η δημοσιονομική ενότητα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v