Συνεδρίαση του EuroCommerce για το παραεμπόριο

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ελλάδα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του EuroCommerce. Βασικό θέμα η αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Συνεδρίαση του EuroCommerce για το παραεμπόριο
Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ελλάδα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του EuroCommerce.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας του Ε.Β.Ε.Α και Αντιπρόεδρος της EuroCommerce, κα Αλεξάνδρα Πάλλη, αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον πρόβλημα του παραεμπορίου, τονίζοντας ότι αποτελεί τροχοπέδη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς τον αποτρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στη στρατηγική της Ε.Ε. για το 2020 (ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης, βιωσιμότητα).
 
Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής όπως το θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου υποστηριχθεί από την EuroCommerce σαν σημαντικό ζήτημα, που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Action Plan της Ε.Ε. για το λιανικό εμπόριο.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες εμπορίου, ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις, επιμελητήρια καθώς και μεμονωμένες εμπορικές επιχειρήσεις αποδέχτηκαν την πρόταση.

Σημειώνεται ότι η EuroCommerce ιδρύθηκε το 1993 και αποστολή της είναι η προώθηση και η υπεράσπιση των συμφερόντων του εμπορίου στην Ε.Ε.. Είναι αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος της Ε.Ε. και συμμετέχει ενεργά στον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v