Σαρκοζι: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα

Συνάντηση με την Μέρκελ θα έχει ο Νικολά Σαρκοζί τις επόμενες μέρες για να συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας, ανέφερε το γραφείο του Γάλλου προέδρου την Παρασκευή. "Η Ευρώπη είναι μια οικογένεια", σημείωσε.

Σαρκοζι: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα
Η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

"Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους", σημείωσε ο κ. Σαρκοζί.

"Όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει πρόβλημα, τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να κινητοποιηθούν και να το βοηθήσουν", υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τις προσπάθειες για τις μεταρρυθμίσεις. 

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι είναι "πλήρως αποφασισμένος" να θέσει σε εφαρμογή όλες τις δεσμεύσεις της χώρας.  

"Θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, ώστε να είναι μια χώρα ανταγωνιστική, κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή", υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ζήτησε από τον κ. Σαρκοζί να έλθουν γάλλοι εμπειρογνώμονες για να διαπιστώσουν τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα.  

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ τις επόμενες μέρες για να συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας, ανέφερε το γραφείο του Γάλλου προέδρου την Παρασκευή.


Έκτακτη σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου

Οι ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης θα διοργανώσουν σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συναντηθούν μετά την σύνοδο των ηγετών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, αλλά η συζήτηση θα μεταφερθεί και στους επικεφαλείς των κρατών στο μέσα του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v