Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστρία: Εξετάζονται αλλαγές στο PSI

Η ευρωζώνη μελετά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στo PSI, καθώς οι περισσότεροι διάλεξαν την επιλογή που είναι πιο ακριβή για τις κυβερνήσεις, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter.

Αυστρία: Εξετάζονται αλλαγές στο PSI
Η ευρωζώνη μελετά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το ελληνικό χρέος, καθώς οι περισσότεροι διάλεξαν την επιλογή που είναι πιο ακριβή για τις κυβερνήσεις, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Fekter ανέφερε ότι οι περισσότεροι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων διάλεξαν τη μια από τις τέσσερεις επιλογές που περιλάμβανε η πρόταση του IIF, την ανταλλαγή ομολόγων στο άρτιο με νέα 30ετή ομόλογα με μηδενικό κουπόνι αξιολόγησης ΑΑΑ.

Η πρόταση του IIF βασίστηκε στην υπόθεση ότι και υπήρχε ενδιαφέρον από τους επενδυτές και για τις τέσσερεις επιλογές, αλλά σύμφωνα με τη Fekter οι περισσότεροι διάλεξαν την πρώτη.

"Με σεβασμό προς τον ιδιωτικό τομέα, παρατηρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτών πιστωτών προσανατολίζονται προς την επιλογή 1, μακράν την πιο ακριβή επιλογή και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπολογίσουμε ποιο θα είναι το τελικό κόστος και πως θα το αντιμετωπίσουμε" σημείωσε η Fekter.

"Αλλά αυτό δεν συζητήθηκε σήμερα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας. Έχει μεταφερθεί στο τεχνικό επίπεδο" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v