Παραχώρηση αδειών για έρευνες πετρελαίου

Τρεις γεωγραφικές περιοχές της χώρας θα αποτελέσουν το αντικείμενο παραχώρησης με την μέθοδο της Ανοιχτής Πρόσκλησης (open door) στο πλαίσιο της έρευνας για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ.

Παραχώρηση αδειών για έρευνες πετρελαίου
Τρεις γεωγραφικές περιοχές της χώρας θα αποτελέσουν το αντικείμενο παραχώρησης με την μέθοδο της Ανοιχτής Πρόσκλησης (open door) στο πλαίσιο της έρευνας για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωσή του, μετά από απουσία της χώρας  για περίπου 15 χρόνια από το πεδίο έρευνας Υδρογονανθράκων, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα σχετικό πληροφοριακό υλικό, προκειμένου να προετοιμαστεί ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων της Ελλάδας με την μέθοδο της Ανοιχτής Πρόσκλησης (open door).

Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται τρεις γεωγραφικές περιοχές της χώρας που ήταν αντικείμενο παραχώρησης κατά το παρελθόν και στις οποίες για διάφορους επιχειρηματικούς ή τεχνικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έρευνας. Τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα και από τις τρεις περιοχές είναι της τάξης των 250 – 300.000.000 βαρελιών.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα στοχεύουμε, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην συγκέντρωση όλου του διαθέσιμου πληροφοριακού υλικού σε γεωλογικές, γεωφυσικές και άλλες έρευνες που έχει συγκεντρωθεί σε ελληνικά ή διεθνή ακαδημαϊκά ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και φορείς ώστε οι σχετικοί φάκελοι να είναι πλήρεις.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι απολύτως ευπρόσδεκτη η συμμετοχή όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο) επιστημόνων που έχουν κατά το παρελθόν διεξαγάγει σχετικές έρευνες στις προαναφερόμενες περιοχές, καθώς επίσης και παρατηρήσεις / βελτιώσεις στο κείμενο που δίνεται στη δημοσιότητα.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2011.

Δείτο σχετικό υλικό στη σελίδα: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=1304&language=el-GR


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v