ΥΠΑΑΝ: "Μήνυμα εμπιστοσύνης" η παρουσία Ρέσλερ

Η παρουσία του Ρέσλερ μαζί με τους γερμανούς επιχειρηματίες στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, τόνισε σε ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

ΥΠΑΑΝ: Μήνυμα εμπιστοσύνης η παρουσία Ρέσλερ
Η παρουσία του κ. Ρέσλερ σήμερα εδώ, μαζί με τους επιχειρηματίες, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία του στο ελληνογερμανικό business forum.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, καλώντας τους παραβρισκόμενους να «στηρίξουν δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς», τόνισε , μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας στο σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως επισήμανε, «οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτον, γνωρίζετε καλύτερα από όλους ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις επενδύουν στην πραγματική οικονομία με σταθερό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Δεύτερον, η Γερμανία διαθέτει πρόσφατη τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Τρίτον, η ελληνική οικονομία για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν είναι ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον. Η παρουσία τους εδώ έχει συμβάλει καθοριστικά στους κύκλους ανάπτυξης της χώρας.

Τέταρτον, η Γερμανία είναι μια χώρα στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει δυνητικά τις εξαγωγές της».

«Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι Ελλάδα και Γερμανία πρέπει να οργανώσουν συστηματικά τη διμερή τους συνεργασία και να την εντάξουν σε μια σταθερή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο υπουργός.

***Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v