ΥΠΟΙΚ:Πριν τις 23/10 η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

 Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον ώστε το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο να ψηφιστεί πριν τις 23 Οκτωβρίου,

ΥΠΟΙΚ:Πριν τις 23/10 η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Στην κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που υπάγονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να ψηφιστεί πριν τις 23 Οκτωβρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την 23η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την ευρωζώνη.

Χθες, ο υπουργός είχε κύκλος επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας. Αντικείμενο των διαβουλεύσεων ήταν οι προϋπολογισμοί 2013 - 2014 και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στις "μαραθώνιες" συνομιλίες, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.

Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι αθροιστικά μείον 15% και, όπως είπε, έτσι "γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004".

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, χαρακτήρισε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου, την ψήφιση από τη Βουλή του νέου πολυνομοσχεδίου (νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, περικοπή φοροαπαλλαγών, εργασιακά, κ.λπ.) και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Από την πλευρά τους, ενώσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων προχωρούν σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v