Ομαλοποιείται η ροή στα πρατήρια βενζίνης

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται ανακοίνωση σωματείων εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. για επιστροφή στην εργασία, μετά την κατάθεση χθες το βράδυ τροπολογίας, με την οποία εξαιρούνται οι εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Ομαλοποιείται η ροή στα πρατήρια βενζίνης
Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση των σωματείων εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. για επιστροφή στην εργασία, μετά την κατάθεση χθες το βράδυ τροπολογίας, με την οποία εξαιρούνται οι εισηγμένες ΔΕΚΟ από το ενιαίο μισθολόγιο.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Διυλιστήρια και στις ενεργειακές εταιρείες (φυσικό αέριο κλπ) διατηρεί σε ισχύ την απεργιακή της κινητοποίηση, καθώς η νομοθετική ρύθμιση συνεχίζει να ισχύει για εργαζόμενους μη εισηγμένων εταιρειών όπως η ΔΕΠΑ.

Πάντως, μετά και τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι ηγεσίες των σωματείων του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., συμφωνήθηκε η αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης.

Ο «πανικός» που κατέλαβε τους αυτοκινητιστές, προκάλεσε τεράστιες «ουρές» στα πρατήρια, ενώ από το μεσημέρι και μετά, αρκετά, ιδίως όσα ανήκουν στον όμιλο ΕΛ.ΠΕ. (ΕΚΟ, ΒΡ) δεν είχαν πλέον βενζίνη στις δεξαμενές τους.

Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως από το πρωί, τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Για την ημερομηνία αυτή έχουν προγραμματίσει πολυήμερη απεργία οι Τελωνειακοί, οπότε θα διακοπεί η έξοδος καυσίμων από τους τελωνειακούς χώρους (διυλιστήρια και δεξαμενές).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v