Έρχονται 202.000 χιλιάδες νέα ραβασάκια

Νέο "χτύπημα" της εφορίας σε 202.000 φορολογουμένους προ των πυλών. Καθ’ οδόν βρίσκονται ισάριθμα πολυεκκαθαριστικά με έκτακτη εισφορά εισοδήματος, αντικειμενικές δαπάνες και τέλος επιτηδεύματος.

Έρχονται 202.000 χιλιάδες νέα ραβασάκια
Νέο «χτύπημα» της εφορίας σε 202.000 φορολογουμένους προ των πυλών. Καθ’ οδόν βρίσκονται ισάριθμα πολυεκκαθαριστικά με έκτακτη εισφορά εισοδήματος, αντικειμενικές δαπάνες και τέλος επιτηδεύματος.

Στην νέα παρτίδα πολυεκκαθαριστικών, οι έξτρα φόροι ανέρχονται σε 106 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι ο φόρος έχει βεβαιωθεί τον Σεπτέμβριο, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν το ραβασάκι της εφορίας εντός των ημερών έχουν περιθώριο καταβολής της πρώτης δόσης έως το τέλος Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου οι φορολογούμενοι, εφόσον είναι πιστοποιημένοι χρήστες στη ΓΓΠΣ, μπορούν να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr και μέσω της ειδικής εφαρμογής να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με αυτό μπορούν να πληρώσουν κανονικά τον φόρο τους στις τράπεζες.

Τυπώνεις και... πληρώνεις

Συγκεκριμένα, στην απόφαση ορίζεται: «Παρέχεται η δυνατότητα στον φορολογούμενο, που είναι πιστοποιημένος χρήστης, να ανακτά το ανωτέρω αποδεικτικό είσπραξης από την ιστοσελίδα http://www. gsis.gr της Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών και να το εκτυπώνει σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη μορφή. Το εν λόγω έντυπο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του πρωτοτύπου, αποτελεί έγκυρο παραστατικό για την καταβολή των αναγραφόμενων ποσών».

Με λίγα λόγια, αν δεν έχετε λάβει το εκκαθαριστικό σας και… θέλετε να πληρώσετε τον φόρο, μπορείτε να το τυπώσετε μόνοι σας και να καταβάλλετε τον… οβολό σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v