Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DIW: Κούρεμα 60% στοιχίζει λιγότερο στη Γερμανία

Kούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% ή 60% θα ήταν για τη Γερμανία φθηνότερη λύση από τη συνέχιση των πακέτων διάσωσης, υποστηρίζει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών DIW.

DIW: Κούρεμα 60% στοιχίζει λιγότερο στη Γερμανία
"Kούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50% ή 60% θα ήταν για τη Γερμανία φθηνότερη λύση από τη συνέχιση των πακέτων διάσωσης, υποστηρίζει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών DIW.

Σύμφωνα με τη "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", το σενάριο ανέπτυξαν δύο από τους ερευνητές του γερμανικού ινστιτούτου, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο έγκυρα της χώρας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη μελέτη του ινστιτούτου, η συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα θα κόστιζε μέχρι το 2020 στη Γερμανία 49 δισ. ευρώ. Ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους της τάξεως του 60% το ίδιο διάστημα θα κόστιζε 45,9 δισ. ευρώ. Οι ερευνητές, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, ξεκίνησαν με το δεδομένο ότι το γερμανικό μερίδιο στη διάσωση των τραπεζών από τις συνέπειες του "κουρέματος" θα ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ και πως η Ελλάδα σε 5 χρόνια θα επανέλθει στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v