Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IIF: Υπό προϋποθέσεις "ναι" σε μεγαλύτερο κούρεμα

Ο ιδιωτικός τομέας θα συζητήσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του σχεδίου για μεγαλύτερο "κούρεμα" των ομολόγων μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ε.Ε., λέει ο Ch. Dallara.

IIF: Υπό προϋποθέσεις ναι σε μεγαλύτερο κούρεμα
Οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης του σχεδίου για μεγαλύτερο "κούρεμα" των ομολόγων τους μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρώπης, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του IIF Charles Dallara, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Αν η επίσημη κοινότητα ενδιαφέρεται να ζητήσει από τον ιδιωτικό τομέα να ξανακοιτάξει το θέμα της Ελλάδας, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαδικασίας πλήρους αντιμετώπισης των προβλημάτων χρέους της Ευρώπης", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Και θα πρέπει να είναι στη βάση ενός ανοιχτού και διαφανούς διαλόγου αναφορικά με το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και των σχετιζόμενων ζητημάτων της βιωσιμότητας του χρέους", συμπλήρωσε, μιλώντας στο Reuters.

Ο κ. Dallara, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο "κουρέματος" 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v