ΓΑΠ: "Η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή"

«Είμαστε περήφανος λαός και απαιτούμε να γίνεται σεβαστό ότι κάνουμε», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου. Τι είπε μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μπαρόζο.

ΓΑΠ: Η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή
«Είμαστε περήφανος λαός και απαιτούμε να γίνεται σεβαστό ότι κάνουμε», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα πως «αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή».

«Η Ελλάδα αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι παίρνουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για να καταστήσουμε την οικονομία μας βιώσιμη και πιο δίκαιη. Είμαστε περήφανος λαός, και απαιτούμε να γίνεται σεβαστό ό,τι κάνουμε. Και κάνουμε ό,τι χρειάζεται, με μεγάλο πόνο, για να κάνουμε την Ελλάδα μια διαφορετική χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Και συμπλήρωσε: «Αλλά αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή. Γι’ αυτό ως Ευρωπαίοι πρέπει να ενεργήσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά».

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός ζήτησε καθοριστικές και αποτελεσματικές λύσης, καθώς και μια συλλογική αναπτυξιακή λύση για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Με συγκεκριμένους στόχους, την ελάφρυνση του ιστορικού βάρους που κουβαλά ο Ελληνικός λαός λόγω του χρέους, αλλά και την έξοδο από την κρίση για την αναπτυξιακή μας πορεία, συνεχίζουμε μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση. Έχουμε όμως όπλο ισχυρό, το πολύ ισχυρό όπλο των θυσιών του Ελληνικού λαού, τα τελευταία δύο χρόνια.

Γι΄αυτό, τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Είναι ώρα για συλλογικές αποφάσεις, διότι καθημερινά χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης, στους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολιτική, οικονομική, αλλά και κοινωνική συνοχή της Ευρώπης. Γι΄ αυτό, οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι καθοριστικές και αποτελεσματικές, ώστε να πάμε τις επόμενες ημέρες σε μια Ευρώπη αναπτυξιακή, συλλογική, μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, αντί των προκαταλήψεων
».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v