Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ

Επαφές με κορυφαίους υπουργούς θα έχει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (task force) Χορστ Ράιχενμπαχ που επισκέπεται σήμερα και αύριο την Αθήνα. Ποιους θα συναντήσει.

Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ
Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται στις 25-26 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της ομάδας δράσης (task force) Χορστ Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης με τους οποίους δεν είχε μέχρι τώρα επαφή και θα έχει επαναληπτικές επαφές με τους υπόλοιπους, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γ. Γλυνό.

Αντικείμενο των διαβουλεύσεων θα είναι η βοήθεια και η τεχνική στήριξη προς την Ελλάδα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη επίσημη έκθεση της task force, όπως δήλωσε στο euro2day ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Είναι σημαντικό ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται πριν από τη σύνοδο κορυφής. Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου την Κυριακή ότι η Αθήνα χρειάζεται αυξημένη εποπτεία.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ ήδη βρίσκεται στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και των αρχηγών κρατών και έχει ήδη αποφασιστεί η άμεση εγκατάσταση μόνιμων ελεγκτών εσόδων - εξόδων, οι οποίοι ουσιαστικά θα διαχειρίζονται τους προϋπολογισμούς κάθε υπουργείου.

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν αναμένει ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον κ. Ράιχενμπαχ στις 26 Οκτωβρίου, στις 16:45.

Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις προόδου του κ. Ράιχενμπαχ, οι οποίες είναι ξεχωριστές από αυτές της τρόικας, θα υποβάλλονται κάθε τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v