Χωρίς μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα

Μόνο με τους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, εκτός από το χρονικό διάστημα 12 - 4 το μεσημέρι, τον προαστιακό, τα ταξί και, βέβαια, τα Ι.Χ. θα είναι σήμερα εφικτή η μετακίνηση στην πρωτεύουσα.

Χωρίς μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
Μόνο με τους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, εκτός από το χρονικό διάστημα 12 - 4 το μεσημέρι, τον προαστιακό, τα ταξί και, βέβαια, τα Ι.Χ. θα είναι σήμερα εφικτή η μετακίνηση στην πρωτεύουσα.

Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς το μετρό, τα λεωφορεία, το τραμ και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συρμοί του ηλεκτρικού θα κινούνται με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, αφού οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 4ωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρούν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και στη μείωση του προσωπικού στις συγκοινωνίες, που φέρνει ως συνέπεια ο νόμος που ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, σε απεργιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων καθώς απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας σε περίπτωση όπου οι προτάσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση των κλάδων τους προωθηθούν για έγκριση από τη Βουλή όπως ανακοινώθηκαν από τον κ. Ραγκούση πριν από λίγες ημέρες.

Αναταραχή και στα ΚΤΕΛ

Εν τω μεταξύ, προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν στην πραγματοποίηση ορισμένων δρομολογίων υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου λόγω 24ωρης απεργίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ). Η ομοσπονδία κάνει λόγο για παραβάσεις των συλλογικών συμβάσεων και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού των ΚΤΕΛ καθώς και για απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό των λεωφορείων στον Κηφισό, στις 7 το πρωί της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των υπεραστικών ΚΤΕΛ υποστηρίζουν ότι η απεργία της ΟΣΜΕ δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των ΚΤΕΛ καθώς οι ίδιοι, που αποτελούν πάνω από το 90% των εργαζομένων, δεν απεργούν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπου συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή όπου οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v