ΝΔ: "Όχι" στην πρόταση για αυξημένη πλειοψηφία

«Εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο Αντ. Σαμαράς όταν του τίθεται το θέμα τι θα πράξει εάν ζητηθεί να ψηφιστεί η νέα δανειακή συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

ΝΔ: Όχι στην πρόταση για αυξημένη πλειοψηφία
«Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο κ. Αντ. Σαμαράς όταν του τίθεται το θέμα τι θα πράξει η Ν.Δ εάν η κυβέρνηση ζητήσει να ψηφιστεί η νέα δανειακή συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών, μεταδίδει το Βήμα.

Η Ν.Δ επιμένει σταθερά στη γραμμή ότι δεν πρόκειται να συμπράξει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σωτηρίας, προτάσσοντας, όπως είπε στο Βήμαfm, ο κ. Δ. Σταμάτης, πολιτικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, τη φράση: «Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».

Παράλληλα, η γραμμή είναι να υπάρξει αυστηρή κριτική στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για όργανο της κυβέρνησης. «Ο κ. Καρατζαφέρης το είπε και αυτό είναι μέσα στο πλαίσιο της τακτικής εκδούλευσης που προσφέρει στην κυβέρνηση και στον κ. Παπανδρέου. Είναι τακτική η εκδούλευση μονίμως εδώ και 1,5 χρόνο. Άλλοτε με το μνημόνιο, άλλοτε με το ΔΝΤ. Όσα δεν μπορεί να πει η κυβέρνηση προλαβαίνει και τα λέει ο κ. Καρατζαφέρης» είπε ο κ. Σταμάτης, δίνοντας τον τόνο.

Στον πρωινό καφέ, στα γραφεία της Ν.Δ., νωρίς το πρωί της Τρίτης, συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η προοπτική η κυβέρνηση να ζητήσει να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v