Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Ανοιχτή η ΕΕ στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία στην Ελλάδα «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, δηλώνει ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Ρεν: Ανοιχτή η ΕΕ στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
Η Ευρωπαϊκη Ένωση είναι έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία στην Ελλάδα «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο για να βελτιώσει τις επιχειρηματικές συνθήκες στη χώρα, δηλώνει ο επίτροπος Όλι Ρεν σε απάντησή του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Οι συγκεκριμένες ζώνες προσφέρουν στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί μια σειρά προνόμια. Αυτά είναι εμπορικά, απλοποιημένες διαδικασίες εμπορικών συναλλαγών και πιθανά διαφορετικά επίπεδα αμοιβών και φορολόγησης απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι μια ιδέα που έχει προταθεί από τους Γερμανούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας και διεκδικούν περισσότερο συμφέροντες όρους.

Το θέμα επανέρχεται τώρα στην επικαιρότητα καθώς ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αναφέρει ότι «πιστεύουμε πως είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εξετάσουν οι ελληνικές αρχές, αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αν η κυβέρνηση το αποφασίσει, η Κομισιόν είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα την πιθανότητα να δοκιμαστούν αυτές οι ιδέες στην πράξη».

Ο κ. Ρεν σημειώνει πως η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα και αν αυτό γίνει θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή για λόγους πολιτικής, φορολογίας και επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v